KONGRES PODUZETNICA: Posebna gošća Marie-Luise Dött, zastupnica u Bundestagu i ugledna poduzetnica

0
Podijeli objavu
Marie-Luise Dött
Foto: Press

Finalizacija priprema za Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, koji će se po treći puta održati u Zagrebu na Dan žena 8. ožujka 2018, kao najveće okupljanje žena u biznisu jugoistočne Europe ugostit će ove godine gospođu Marie-Luise Dött, zastupnicu vladajućeg CDU-a u njemačkom Bundestagu.

Marie-Luise Dött održat će motivacijsko predavanje na Kongresu i time otvoriti radni dio ove manifestacije, govoreći kako je uspješno spojila u svojoj učinkovitoj i svestranoj karijeri poduzetništvo i visoku politiku, u kojoj upravo ove godine obilježava 20 godina kontinuiranog zastupničkog staža.
Od 2001. do kraja 2017. VIP predavačica Kongresa poduzetnica Marie-Luise Dött obnašala je dužnost predsjednice saveznog Udruženja katoličkih poduzetnika Njemačke koje broji više od 1.200 članova poduzetnica i poduzetnika te menadžera. Članica je nacionalnog vodstva “Udruženja malog i srednjeg poduzetništva i gospodarstva” unutar vladajuće frakcije u Njemačkoj, CDU/CSU. Zastupnica Dött je gemologinja i procjeniteljica dijamanata, obiteljska poduzetnica i vlasnica proizvodnje nakita od dragog kamenja.
Na Kongresu poduzetnica, kojemu je Zagreb domaćin 08. 03. 2018., (City centar Plaza) očekujemo 500 poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske, uz gošće i goste iz jugoistočne Europe.
Treći je to puta da se upravo u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, uz pokroviteljstvo predsjednice RH gđe Kolinde Grabar Kitarović, na jednom mjestu okupljaju žene koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.
Država partner ovogodišnjeg Kongresa je Bosna i Hercegovina, a regionalna partnerska organizacija je Regionalne asocijacije poduzetnica Poslovna žena iz Sarajeva.
Ove godine po drugi put će se na Kongresu uručiti i Povelja – grad prijatelj ženskog poduzetništva koju će dobiti gradovi Vukovar, Pakrac i Petrinja, kao i njihovi gradonačelnici za svestranu potporu i suradnju na provedbi projekata jačanja poduzentištva koje kreira i provodi Virtualni ženski poduzetnički centru.
Središnja tema ovogodišnjeg Kongresa je “Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili frustracije!#, a svi sadržaji kongresa su u cijelosti besplatni i kongres nema kotizacije.
“Ciljevi Kongresa su u prvom redu poticanje i osnaživanje žena za pokretanje poduzetničkih aktivnosti, razmjena znanja i iskustva, umrežavanje i zajednički rad poduzetnica, poticanje gospodarske suradnje među vlasnicama tvrtki i obrta, ali i našim kolegama kako u Hrvatskoj, regiji, ali i šire te poticanje konkurentnosti i izvrsnosti korištenjem novih tehnologija. Kongres poduzetnica Hrvatske i regije predstavlja platformu za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji”, ističe se u službenom priopćenju Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.
Primarno se Kongres organizira u cilju smanjenja marginaliziranosti žena u poslovnom svijetu i njihove diskriminacije u društvenom djelovanju.
U sklopu Kongresa poduzetnica bit će po drugi puta upriličeno i izlagačko događanje „Poduzetnički sajam“ na kojem će poduzetnice iz cijele Hrvatske, ali i regije predstaviti i promovirati svoje poslovne aktivnosti i sadržaje.
(Prijave se obavljaju putem službene internetske stranice www.kongres.poduzetnica.hr)
Kongres poduzetnica još će jednom na Dan žena 08. ožujka 2018. na jednom mjestu okupiti u iznimnom broju okupiti vlasnice tvrtki i obrta koje marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju u ovom dijelu Europe, pokazujući o kojoj iznimnoj rastućoj gospodarskoj snazi je riječ.
Bez partnera, pokrovitelja i sponzora ne bi bilo ni Kongresa poduzetnica
Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, najveće poslovno okupljanje poduzetnica u ovom dijelu Europe od kada postoji tržišna ekonomija, 08. 03. 2018 – Zagreb, City Plaza kongresni centar kojega organizira Virutalni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb u partnerstvu svestrano podupiru i pomažu brojni pokrovitelji i sponzori.

Pogledajte video razglednicu s prošlogodišnjeg Kongresa održanog u Zagrebu:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here