TRAGEDIJA U ZAGORJU: Šest poginulih u požaru staračkog doma, među njima i jedna 104-godišnjakinja

62
Podijeli objavu
TRAGEDIJA U ZAGORJU: Šest poginulih u požaru staračkog doma, među njima i jedna 104-godišnjakinja
Foto: Screenshot zagorjecom TV

U požaru koji je u subotu ujutro izbio u staračkom domu u Andraševcu kod Oroslavja smrtno je stradalo najmanje šest osoba. Uzrok požara za sada se još ne zna.

Do požara u Domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu došlo je jutros oko 5 sati. Smrtno je stradalo šest osoba, potvrđeno je HRT-u.

Požar je ugašen, međutim još se uvijek radi na hlađenju objekta da bi policajci mogli obaviti očevid. Za sada nema informacija je li dom imao sve potrebne dozvole za rad.

Na požarište Staračkog doma u Andraševcu gdje je u subotu ujutro smrtno stradalo šest osoba, došli su i premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Nažalost, prema prvim informacijama koje smo dobili smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid”, izjavio je novinarima premijer Plenković.

U Andraševac su stigli i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

Stjepan Sinković izgubio je tetu Jelenu Bogović, koja je za tri dana trebala proslaviti 104. rođendan.

On kaže da je u domu sve bilo lijepo i uredno. “Nemam nikakvih prigovora. Nikada nije bilo prljavo ili nešto”, rekao je.

Kako to da nitko nije reagirao kada je buknula vatra?

“Imaju dvije medicinske sestre, imate kuharicu… Ali ne možete, to je prostor. Ne možeš izletjeti s kreveta kroz vrata sa šestero ljudi. To su pretežno nepokretni ljudi. Ponavljam, nemamo nikakve primjedbe na dom. Ne znam što se dogodilo. Zadnji puta kada smo bili klima je bila radila, a bila je i peć tamo. Možda se ta peć srušila, tko bi znao”, priča Sinković za HRT.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here