AKKORDEONFESTIVAL: 19. izdanje bečkog festivala harmonike

265
19. izdanje bečkog festivala harmonike
Copyright: Elly Lucas T

Već punih 19 godina bečki festival harmonike dokazuje da to nije samo instrument folklornog izričaja, kako ga mnogi doživljavaju, nego instrument ogromnog žanrovskog raspona.

Ovogodišnji festival, u čijim će koncertima bečka publika moći uživati od 24. veljače do 25. ožujka, ponudit će tako mnogobrojnim svjetskim virtuozima na harmonici mogućnost da svoj instrument prikažu u pravom svjetlu.
Samo za usporednu, prvi je Akkordeonfestival obuhvaćao 12 događaja na sedam različitih lokacija, a ovogodišnji će ponuditi čak 40 koncerata u mjesec dana trajanja festivala.
Festival će 24. ožujka otvoriti nastup skupine Scurdia koja se sastoji od renomiranih glazbenika iz cijelog svijeta, a naredni će dan u baru Vindobona nastupiti poznati austrijski glazbenik Otto Lechner te marokanski pjevač i kantautor Kadero Rai.
Među glazbenicima koji će nastupiti na Akkordeonfestivalu nalazi se i hrvatska čelistica Asja Valčić koja će se skupa sa svojim glazbenim partnerom Klausom Paierom festivalskoj publici predstaviti 15. ožujka u poznatom bečkom jazz klubu Porgy & Bess.
Jedan od nezaobilaznih dijelova festivala su i nedjeljne matineje nijemih filmova popraćene zvucima harmonike te mnogobrojne glazbene radionice.
Više informacija o ovom jedinstvenom festivalu i njegovom programu očekuje vas na www.akkordeonfestival.at.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here