Backo Mini Express svim ljubiteljima vlakova nudi zanimljiv ljetni program

297
Foto: Press

Muzej vlakića Backo Mini Express, jedna od najvećih maketa željeznice u Europi, za ljeto priprema posebne programe za ljubitelje vlakova, posebno one najmlađe koji će u to vrijeme biti na školskom raspustu.

Tako će, osim uživanja u zanimljivostima vezanim uz samu maketu, djeca svih uzrasta mogći vidjeti i kako su svi dijelovi makete izrađeni, kako je napravljena krajobrazna hortikultura ili uz pomoć kojeg računalnog programa vlakovi voze bez kvarova ili sudara.

Tijekom godine Muzej vlakića je za posjetitelje otvoren petkom i subotom od 10 – 18 sati, no za vrijeme školskih praznika već od srijede, 21. lipnja vrata Muzeja bit će otvorena i tijekom tjedna, kako bi se djeca, inače zauzeta školskim obvezama i ostalim vanškolskim aktivnostima, mogla opustiti i uživati u Muzeju.

“Radno vrijeme će i dalje biti od 10 do 18 sati, a isto tako ostaje ponuda da obitelji i djeca iz Ukrajine imaju besplatan ulaz. Pozivamo sve ljubitelje vlakova – one male i one nešto veće, da nas posjete na našoj uobičajenoj adresi Gundulićeva 4 u Zagrebu”, poručuje Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Dakle tijekom ljetnih školskih praznika, koji počinju 22. lipnja, svakog petka i subote od jutra do večeri bit ćemo otvoreni za sve male posjetitelje koji se odmaraju od nastave i žele uživati u željezničko maketarskom sadržaju i s nama družiti.

Muzejom će voziti 150 kompozicija vlakova na više od 1.500 metara tračnica, najavio je Antun Urbić Backo.

Malim i velikim ljubiteljima vlakova približit će se ugođaj vožnje vlakova i po noći, kao i različitim vremenskim uvjetima u nekoliko dimenzija, pa će osobno moći isprobati kako je to kada vlakovi voze na primjer po olujnom nevremenu.

Također, posjetiteljima stoji na raspolaganju i mogućnost samostalnog upravljanja vlakovima i vožnje vlakova na jedne od tri postavljene makete upravo za te namjene.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here