Burne reakcije na Milanovićev potez, iskusni diplomat tvrdi da je u pitanju “politički državni udar”

4444

Od prošloga tjedna u predvorju Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića više ne stoje biste hrvatskih povijesnih ličnosti.

Na tu vijest uslijedile su brojne reakcije.

Miroslav Škoro na svom Facebook profilu je napisao: “Dva stara pajdaša izbacuju iz naše sadašnjosti junake prošlosti i brinu se da u budućnosti izgubimo i ovo malo identiteta i ponosa što nam je ostalo. Milanović, nakon ignoriranja državnog protokola kod inauguracije, u stilu ozbiljnog komunističkog vlastodršca bez najave i galame prekida veze s prošlošću, izbacujući biste hrvatskih velikana iz Ureda predsjednika. Istovremeno ih s novčanica suptilno izbacuje i Plenković, uvodeći potiho euro. Za biste je kasno, ali za kunu nije – predsjednik Vlade još uvijek stigne za mišljenje pitati narod.”

Tuga Tarle je, također na Faceboku, napisala:

“Ispunio je svoj perfidni naum i osvetio nam se micanjem svih bista hrvatskih velikana iz predsjedničke vile na Pantovčaku čime je jasno poručio: Tamo gdje ne može biti Tito, ne mogu ni drugi.
Oni drugi bili su hrvatski domoljubi i borci i mučenici za Hrvatsku, dok je Tito stvarao Jugoslaviju na žrtvama i mučeništvu Hrvata, protiv interesa i želja hrvatskoga naroda. Sram ga bilo!”

Umirovljeni diplomat Antun Babić svoje stajalište o ovom potezu iznosi pod naslovom “Milanović izvršio politički državni udar”.

“Taj izdajnički čin crvenog Milanovića mora naići na najaširi mogući otpor svih hrvatskiH domoljuba u domovini i diljem svijeta.

Tražim da na taj opasan čin zabrane isticanja simbola najvećih hrvatskih vjerskih i nacionalnih vođa odmah osude predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Ako to ne učine, bit će to jasan dokaza da se slažu s Milanovićevom teškom političkom agresijom na sve što je hrvatsko.

Također pozivam sve domoljubne i državotvorne političke stranke, domoljubne nevladine udruge, a posebno sve braniteljske i veteranske organizacije i udruge da što prije organiziraju veliki javni prosvjed protiv Milanovićeve više nego jasne poruke o njegovom planu da Hrvatsku vrati u neku novu državnu tvorevinu na tzv. Balkanu.

Drage hrvatske sestre i draga hrvatska braćo, dragi hrvatski domoljubi, sad se nema više što čekati. Ja ću osobno podržati ne samo svaki javni prosvjed protiv Milanovićeve protuhrvatske politike, nego i stvaranje širokog domoljubnog saveza i zajedništva, bez kojeg neće biti moguće spasiti hrvatsku državu i hrvatski narod”, napisao je na svom facebook profilu Antun Babić.

2 Komentari

  1. Babiču nemate šta osnivati nove pokrete, ujedinite se u Škorin Domovinski pokret. Zašto još jedan novi kad njima to paše da Hrvate razjedine i nastave pljačkati i uništavate. Desnico HR ujedinite se i prestanite gledati osobne interese, vrijeme je za oromijene

  2. Skoro nije nista bolji od milanovica. Ako moze dobiti pomoc od Tomislava Mercepa onda bi mozda mogao nesto napraviti. Sa jugovicima nema nade. Zar ne vidite da oni vode sve organizacije u korist srbije.
    ZELIM TI MNOGO USPJEHA GOSPODINE BABICU!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here