FANTASTIČNO VOĆE: Nemojte piti sok, nego pojedite cijelu, efekt na zdravlje je nevjerovatan!

327

naranca-700
Naranče su bogate vitaminima C i A. No to je tek početak priče. Potiču probavu, jačaju protok krvi i srce. Ali iako svi vole njen sok, treba je jesti cijelu.
[AdsWithin]

Znate li da naranče daju snagu vitalnim organima i čiste organizam?

Omiljeni agrum čisti krv i poboljšanja njezinu protočnost, te ima pozitivan utjecaj na mineralizaciju kostiju. No mnogi rade jednu grešku – piju samo sok umjesto da jedu čitav plod. Na taj se način gube važni elementi, poput biljnih vlakana.

Dakako, ako vam je zbog nekih zdravstvenih problema naranča doista teško probavljiva, preporučljivo ju je zamijeniti grejpom. Za sve druge, vlakna su zapravo iznimno korisna, jer ona skrivena u narančama su iznimno dobra za probavni sustav i olakšavaju zatvor. Smanjuju i kolesterol, te su iznimno korisna za održavanje zdrave razine šećera u krvi.

Samo jedna naranča dnevno smanjuje rizik od moždanog udara za 19 posto. Čak i narančina kora pojačava apetit, a pomaže i kod nadutosti ili grčeva u želucu.

Naranče su bogate kalcijem, koji je povezan sa zdravim kostima i zubima. Vitamin C stimulira proizvodnju bijelih krvnih stanica u tijelu, čime se poboljšava imunitet. Dakle, ako želite spriječiti virusne infekcije, redovito jedite naranče. Osim toga, redovita konzumacija može značajno smanjiti rizik i od razvoja bubrežnih kamenaca.

Izvor: Magazin.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here