FERAVINO: Predstavljena nova etiketa i vina iz premium linije Miraz

509
Miraz - Feravino
Foto: Julio Frangen

Nadaleko poznati slavonski hrast i trofejna divljač po kojoj su poznate šume oko Feričanaca, inspiracija je nove etikete premium linije Miraz. Njezini autori su kreativci ljubljanskog studija Kofein na čelu s kreativnom direktoricom Zarjom Vintar.

Na 17. katu zagrebačkog hotela Westin s pogledom na Zagreb, vrhunske Miraze predstavili su Antonija Čeme, mlada enologica Feravina, Marijan Knežević, glavni enolog ove poznate slavonske vinske kuće te Matjaž Lemut, gost enolog koji je predstavio Frankovku Miraz 2015. godine.

Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe Grupe, pod čijom kapom posluje i ovaj brend, istaknuo je kako je u potpunosti obnovljena vinarija u Feričancima s najsuvremenijom tehnologijom.

“Želja nam je da Feravino postane najveća butik vinarija u Hrvatskoj s prepoznatljivim vinima svjetskog glasa, a da su na dobrom putu potvrđuje nedavno osvojeno zlato za Cuvée Miraz 2015. na ocjenjivanju u talijanskom Bergamu: Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme“, kazao je Ergović, a upravo je ovo vino osvojilo najviše simpatija na degustaciji u Westinu.

Miraz - Feravino
Foto: Julio Frangen

Ergović je u vinskom biznisu još od 1994. godine, ali se tek zadnje dvije godine i osobno uključio u veliku vinsku priču koja je stasala u Feričancima i uz pomoć Vinske omotnice.

Uz njega se kušala odlična Graševina Miraz 2016. punog i kompleksnog okusa s lijepim balansom alkohola i profinjene mineralnosti. Slijedio je elegantan i harmoničan Chardonnay Miraz 2016., potom kraljica feričanačkih vinograda – puna i topla Frankovka Miraz 2015., izražene voćnosti i modernog stila, odnjegovana u bačvama od slavonskog hrasta, a moderan i snažan Syrah Miraz 2015. bio je odličan uvod u hvaljeni Cuvée, s kojim je završila ova atraktivna vinska večer. (M. Petković)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here