Folkloraši iz Buševca pobjednici smotre koreografiranog folklora u Velikoj Gorici

163
Foto: Zagrebačka županija

Na 23. županijskoj smotri koreografiranog folklora, održanoj u Velikoj Gorici, najboljom je proglašena koreografija Ogranka Seljačke sloge Buševec “Šokačka kola Sonte”

Tim se Ogranak seljačke sloge Buševec izborio za nastup na državnoj smotri koja će se krajem kolovoza održati u Županji.

Uz folkloraše iz Buševca na županijskoj smotri sudjelovali su KUD “Mihovil Krušlin” iz Šenkovca (“Kordunske uspomene”), KUD “Velika Mlaka” (“Tako, tako Adame”; pjesme i plesovi Baranje), KUD “Preporod” (“Mlajši svet bu zutra bolji”; folklorni motivi iz Posavine), FA Sveta Nedelja (“Ej, širite se široki rukavi”; plesovi i pjesme bizovačkog kraja), FA Šiljakovina (“Prelijepo je u našem kraju”, plesovi i pjesme Korduna), HKUD “Petar Zrinski” (“Kaj se ono oko Beča vije”; plesovi Podravine), KUD Sveta Jana (plesovi Zagorja) i KUD Oštrc (lički plesovi).

Smotru su organizirali Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije i Ogranak Seljačke sloge Buševec, a otvorio ju je Smotru je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here