KRADE PEŠKIRE, GAĆICE, PAPUČE… Maca kleptomanka strah i trepet za komšiluk…

557

macak-kleptoman

Kleptomanija nije samo bolest rezervisana isključivo za ljude. Ovaj engleski mačak doslovno je strah i trepet za komšiluk svoje gazdarice.

[AdsWithin]Nestašni kućni ljubimac pretvorio se u ozloglašenog lopova od kojeg zazire cio komšiluk. Prozvali su ga Denis – Napast. Iz okolnih kuća i vrtova Denis je ukrao više od stotinu dijelova odjeće.

Ovaj simpatični dvogodišnji mačak je sklon kleptomaniji, pa ne bira šta će ukrasti i dodatno osramotiti svoju vlasnicu Lesli Njuman. Za samo 18 mjeseci svog pljačkaškog pohoda, Denis je komšijama pokrao peškire, gaćice, papuče, četke za kosu, cipele, džempere, čarape…

Kad god im nešto nestane, žrtve crno-bijelog lopova se pojave na vratima Lesli Njuman, koja u zemlju propada od sramote koju joj pričinjava kućni ljubimac.

Svoju prvu krađu Denis je obavio iste nedjelje kad su ga kao mače pustili da se prošeta van kuće. Iz nedjelje u nedjelju količina ukradenih stvari je rasla. Denis je revnosno kući donosio sve što bi mu se učinilo zanimljivim. Pri tom je vješto sa plijenom u zubima uspješno preskakao ograde i uvlačio plijen kroz mačija vratanca u svoj dom. Najveći plijen mu je ogromni peškir za kupanje koji je vukao preko cijele ulice i dvije baštenske ograde, a najskuplji je polo majica sa potpisom Freda Perija.

Jedne prilike je komšinici ukrao sandalu, a ubrzo se vratio i po drugu. Većina ukradenih stvari na sebi ima štipaljke jer je Denisova omiljena zabava skidanje veša sa konopca za sušenje.

– Denisa sam uzela iz azila za životinje kada je imao šest mjeseci. Već prve nedjelje boravka kod mene, počeo je da donosi stvari. I to ne samo male i lagane, već i teške i ogromne kao što su recimo pantalone. Ali, bolje i to nego da mi u kuću donosi mrtve miševe i ptice. Šta ću, komšiluk je upoznat sa dešavanjima, razumiju. Više i ne pitaju, samo dođu i pitaju jesu li njihove stvari kod nas – pojašnjava Denisova vlasnica.

Denis Napast nije usamljen slučaj

Mačak Dusty, prozvan ‘Mačak Klepto’, tokom tri godine je krao ‘ručnike, rukavice, cipele, čarape, dječje igračke’, rekla je na tv postaji ABC njegova vlasnica Jean Chu iz San Matea (San Francisco). Dustyjevi nestašluci su znani svim susjedima koji su odustali od pritužbi. ‘Nema smisla jer znamo kamo trebamo otići po svoje stvari’, veselo je prokomentirao jedan susjed.

Njegovi vlasnici Jean Chu i Jim Coleman rekli su da je ‘Mačak Klepto’ postigao rekord kad je u jednoj noći ukrao 11 predmeta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here