PRVI SPOJ: Kako ostaviti fenomenalan utisak na djevojku?

642

izlazak-spoj-690

Želite da, i satima nakon što se rastanete, ona sa smiješkom razmišlja o vama? Pratite ova tri savjeta.

[AdsWithin]1. KOMUNIKACIJA

Politički strateg Ian Bandred objašnjava da mnogi političari, dok njihov sagovornik još govori, planiraju šta će sljedeće reći. Zar to nije nešto što mnogi od nas rade na prvim sastancima?

Fokusirajte se na ono što ona govori i napravite kratku pauzu između njene i vaše replike – to će pomoći da izgledate smireno, promišljeno i kao da ne osjećate da ste u žurbi ili pod tenzijom.

“Dok ona priča, neobično efektivan gest je dodirivane sopstvene brade”, savjetuje Bandred, jer tako djeluje zainteresovano za ono što ona priča.

On preporučuje da se ne slažete u svemu s njom, već da joj ponekad protivriječite, upravo kako biste dokazali da je pažljivo slušate.

2. UDAR NA INSTINKTE

Našim (pra)precima je bilo lako: pokazali bi pripadnici suprotnog pola sklonište od kiše ili hranu i onda bi bila oduševljena njegovom muževnošću.

Iako je danas potrebno mnogo više da pobijedimo konkurenciju i privučemo njenu pažnju, antropološkinja dr Helen Fisher otkriva da su ovi ženski instinkti opstali.

Zbog toga je preporučljivo da je izvedete na večeru koja se jede u paru – jedite nešto iz iste posude. Recimo, možete da podijelite kokice u kinu.

3. TEŠKA PUBLIKA

Naučnici Univerziteta u Ontariju utvrdili su da, kada izgubimo pažnju, češće trepćemo dok blokiramo neku informaciju.

Komičar Russell Kaneima jednostavno rješenje – kada primjeti da njegova publika gubi interesovanje za ono što priča, on to otvoreno kaže.

“Ukažite na to što nije u redu i na to kako se osjećate”, objašnjava Kane.

“Ako neko u prvom redu ne izgleda naročito oduševljeno, ja verbalizujem ono za šta vjerujem da su njihove misli: ‘O, Bože, ovo nije smiješno. Da li je morao da psuje?’ Tada se opuste i smiju i time ih pridobijem. Ljudi ne vole da kriju da im je neugodno.”

Izvor: fokus.ba

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here