SINKOVIĆI PRVI U CILJU: S lakoćom se plasirali u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

231
Foto: Press

U prvoj kvalifikacijskoj utrci, Martin i Valent Sinković u cilj su ušli prvi s vremenom 6:15.01 te tako osigurali plasman u četvrtfinale.

Drugo mjesto zauzela je posada Novog Zelanda, Robert i Benjamin Manson s malo više od dvije sekunde zaostatka, dok su treći bili Norvežani, Jan Oscar Stabe Helvig i Kristoffer Brun s vremenom 6:19.00.

Posljednje mjesto u četvrtfinalu izborila je posada Južne Afrike, a preostali će svoje mjesto pokušati izboriti kroz sutrašnji repesaž.

“Kao što smo i očekivali, prva utrka je uvijek teška. Znali da Novi Zeland dobro ide, da idu maksimalno do kraja tako da smo se na to pripremili. Malo su nas Norvežani iznenadili prvih 1000 metara, ali očito su išli maksimalno i onda samo pustili. Zadovoljni smo sa svojom izvedbom za prvu utrku, ima nekih stvari koje možemo popraviti, ali u konačnici je sve dobro i jedva čekamo daljnje utrke”, rekao je Valent Sinković

“Nismo se dali smesti od Norvežana, treba se učiti na to da bi netko mogao ‘izletjeti’ ispred nas na početku, ali vjerovali smo u sebe i svoje veslanje. U srijedu nas čeka četvrtfinale, petak polufinale i u nedjelju finale. Nadamo se da ćemo rasti iz utrke u utrku i da ćemo biti samo sve bolji”, zaključio je Martin Sinković

Četvrtfinalne utrke na rasporedu su u srijedu, 06. rujna od 13:46 sati. Na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, Martin i Valent, pokušat će se kvalificirati na svoje četvrte Olimpijske igre, ovaj put u klasi čamaca gdje su 2016. godine u Riju osvojili zlatnu olimpijsku medalju.

Ukupna kvota mjesta za Pariz je 13 za muški dvojac na pariće, od kojih će 11 posada osigurati svoje mjesto u Beogradu, a za preostala dva mjesta borit će se na Završnoj olimpijskoj kvalifikacijskoj regati 2024. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here