Slovenske i hrvatske poduzetnice u Rogaškoj Slatini dogovorilo prve zajedničke poslove

315

Poduzetnice

Dva dana boravka u Rogaškoj Slatini na prvim B2B susretima slovenskih i hrvatskih poduzetnica, u organizaciji Poduzetničkog centra Vrelec i Virtualnog ženskog poduzetničkog centra donijeli su odlične rezultate i prve poslovne aranžmane.

Svjesni da samo međusobna suradnja i zajednički rad donosi učinkovit  poslovni napredak, pedesetak poduzetnica i poduzetnika iz Hrvatske i Slovenije odazvalo se prvim B2B poduzetničkim susretima u Rogaškoj Slatini koji su, nakon dvodnevnog druženja, upravo završili.

Uz aktivno predstavljanje poslovnih aktivnosti, kao i potreba za poslovanjem na slovenskom odnosno hrvatskom tržištu, te održani business speed dating, rezultati susreta i više su nego zadovoljavajući – 11 dogovorenih poslova i više od dvadesetak u pregovorima. Od trgovine, proizvodnje, turizma, pravnih i poslovno-konzultantskih usluga, poslovna suradnja dogovorena je i na međusobnom pružanju potpore u dolasku na tržište jedne ili druge države. Uz jasnu poruku – dok se političari svađaju, slovenske i hrvatske poduzetnice surađuju. Organizaciju B2B susreta upriličila je Branka Aralica, direktorica Poduzetničkog centra Vrelec iz Rogaške Slatine, uz poduzetnicu Mirjanu Ivanušu iz Maribora, te potporu Sanele Dropulić, voditeljicu Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba.

Zadovoljstvo sadržajima prvog B2B susreta slovenskih i hrvatskih poduzetnica u Rogaškoj Slatini kojega je obilježilo, uz sklopljene poslove, obilje pozitivne energije, želje za suradnjom i potporom, nisu krile niti same sudionice pristigle organizirano iz svih krajeva Hrvatske, ali i Slovenije.

“Želja mi je okružiti se s uspješnim poduzetnicama, bez obzira gdje posluju, da čujem njihova poslovna iskustva, očekivanja kao i mogućnost zajedničke suradnje. Stoga sam s radošću došla u Rogašku Slatinu i nisam pogriješila. Ovo je doista na visokom nivou i organizacije, kao i izbora sudionika te sadržaja za poslovnu suradnju. Mislim da smo danas u poduzetničkom smislu okupili najbolje i od Hrvatske i od Slovenije”, ocijenila je prve B2B susrete Štefanija Glušić, poduzetnica iz Ljubljane s kojom se slaže i njezina slovenska kolegica Andreja Gros pristigla iz Trzina na susret.

“Želja mi je bila da upoznam druge poduzentice, posebice iz Hrvatske koju volim i na čijem tržištu želim postovati i mislim da je ovo odlična prilika za to. Prije svega tu sam da razmijenim iskustva s uspješnim poduzetnicama, a onda i da dogovorim i posao”, istaknula je Andreja Gros, poduzetnica iz slovenskog Trzina.

U potrazi za partnerima i suradnicima na hrvatskom tržištu iz Slovenske Bistrice na B2B susrete stigla je i poduzetnica Anita Dobnik, čija tvrtka plasira na tržište zaštitnu odjeću i obuću.

“Velika nam je želja poslovati učinkovito na hrvatskom tržištu, te predstaviti znatno više nego sada svojih 5000 proizvoda u segmentu zaštitne odjeće, ali i svakodnevnicu. Smatram da uz učinkovitu potporu i savjetovanje s hrvatskim kolegicama možemo pripremiti kvalititetno i poslovanje na hrvatskom tržištu, a drago mi je da smo to i pronašli na ovim B2B susretima kojima sam se s radošću odazvala”, zaključuje poduzetnica Anita Dobnik.

I hrvatske poduzetnice ocijenile su visokom ocjenom organizaciju, ali i učinak B2B susreta u Rogaškoj Slatini, dio kojih je zadovoljan i sklopljenim poslovima i budućim aktivnostima sa slovenskim kolegicama.

“Ovo mi je fenomenalna ideja i raduje me da sam mogla sudjelovati u njima. Sretna sam što odlična iskustva, ali i otvorene poslovne prilike nosim s ovi prvih susreta, te se nadam da će ih biti još jako puno. Ima obilja mogućnosti za suradnju, posebice jer su slovenske poduzetnice koje sam upoznala pozitivne, produktivne i spremne na suradnju kao i mi, uz puno zajedničkih tema i prostora za suradnju. A dodatno nas povezuje i činjenica da smo susjedi i da se međusobno odlično nadopunjujemo i uvažavamo”, kazala je hrvatska poduzetnica Ana Kiršner Kozic.

Prvi  dogovoreni poslovi realizirat će već početkom iduće godine, a dio zajednički dogovorenih projekata svakako će biti predmetom stalne poslovne suradnje poduzetnica. Pozitivne dojmove i buduće poslovne aktivnosti iz Rogaške Slatine nosi kući u Zagreb i Vesna Santro Lavriv, čiji je suprug Slovenac, što će joj uvelike olakšati put na tržište nama susjedne države.

“Osjećam se predivno što sam bila dio ovih aktivnosti. Sljedeći puta ću povesti i supruga kad će zatrebati za prevođenje, ali sve je bilo odlično pripremljeno, organizirano i složeno da odmah krenemo u međusobnu suradnju i zajedničke poslovne aktivnosti. Bilo je puno sadržaja, odlično osmišljen projekt ne samo za naše upoznavanje, nego i kao podloga za sve buduće susrete ovakve vrste za koje mislim da mogu donijeti puno uspjeha i poslovnog angažmana svima koji se pridruže i u budućnosti. Topla preporuka za sve koji kane nam se pridužiti, ja se nisam pokajala i jedva čekam uživati u plodovima svega što sam doživjela dolaskom u Rogašku Slatinu”, pohvalila je poduzetnica Vesna Santro Lavriv.

Iz Bjelovara druženju u Rogašku Slatinu stigla je i poduzetnica Marijana Mlikotić, kako sama ističe – da otkrije poslovne mogućnosti i kroz prizmu druženja i B2B susreta koje smo po prvi puta organizirali uz slovenske kolegice. Te ističe da se nije pokajala. Upravo suprotno – jedva čeka nove akcije ove vrste.

“Iako sam tek upoznala Virtualni ženski poduzetnički centar, vaše projekte i aktivnosti, pa tako i ove B2B susrete i wellness sadržaje u Rogaškoj Slatini, mogu reći da sam iznimno zadovoljna svime što sam iskusila i doživjela te mi je drago da i u budućnosti budem uz vas. Smatram da je ženama u poduzetništvu potreban ovakava networking, okupljanje oko istih stvari, imao iste probleme, potrebe i želju za suradnjom, međusobno se dobro poznajemo ako ćemo govoriti o onome što nas poslovno “tišti”, što trebamo rješavati i unapređivati tako da tu nema prepreka da krenamo i surađivati. Iz ovih istih tema iz razgovor proizašlo je i obilje odličnih poslovnih prilika kao i tema za suradnju, no prije svega ugodno provedeno druženje”, drži ova poduzetnica iz Bjelovara.

Susretima u Rogaškoj Slatini pridružila se i poduzetnica Doris Kunkera, koja je već iskusila nekoliko projekata Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, te kako sama priznaje, mora nastaviti tu uspješnu “tradiciju” druženja koje organiziramo.

“Jako sam zadovoljna, jer ono što sam imala razgovora i kontakata sa slovenskim poduzetnicama vjerujem da će biti temelj odlične buduće poslovne suradnje, učinovitih rezutlata kako u sektoru turizma kojim se primarno bavim, tako i nekim drugim poslovnim projektima koje prakticiram i koje provodim. Baš sam zadovoljna s ovim poslovnim dijelom druženja, ideja je odlična, organizacija susreta je bila izvrsna, te smatram da se treba nastaviti ova praksa i u budućnosti”, smatra poduzetnica Doris Kunkera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here