USUSRET DANU ŽENA: Gala koncert Marka Škugora, posebni gosti – Četiri tenora

479
Marko Škugor
Foto: Press

Prošla, 2017. godina svakako je bila u znaku Marka Škugora. U toj godini pobijedio je na Splitskom festivalu s pjesmom Ka’ dica i kao član Četiri tenora s pjesmom Sve je tvoje osvojio prvu nagradu publike na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku.

Pošlo mu je za rukom da u samo četiri godine dva puta pobijedi na Splitskom festivalu i Večerima dalmatinske šansone, što je zaista veliki uspjeh za mladog pjevača, i to na početku samostalne karijere. Publika gladna kvalitetne glazbe i istinskog pjevačkog umijeća hrli na njegove koncerte, a repertoar pjesama, izniman talent i prijateljski odnos prema publici čine njegove koncerte večerima za pamćenje.

Marka Škugora publika od milja zove šibenskim Joseom Carrerasom, što samo za sebe govori o njegovim glasovnim sposobnostima. Markovi fanovi već znaju da njegov impresivan vokal oduševljava na svakom nastupu, a stajaće ovacije i pljesak koji ga prati tijekom cijele pjesme postali su dio njegovih izvedbi.

U Lisinskom će mu se pridružiti dragi gosti: Đani Stipaničev, Marko Pecotić Peco i Vladimir Garić te će zapjevati nekoliko pjesama kao Četiri tenora.

“Oduševljen sam i jedva čekam 4. ožujka! Za mene će taj koncert biti kruna moje dosadašnje karijere i zaista mi je čast da imam priliku održati prvi samostalni koncert u Zagrebu u najprestižnijoj koncertnoj dvorani u Hrvatskoj! Publika može očekivati pravi dalmatinsko-mediteranski spektakl! Odmah sam znao koje goste želim na koncertu. Zapravo je i logično da koncert podijelim sa svojim prijateljima i kolegama: Đanijem, Vladom i Pecom”, kazao je Marko i dodao: “Ljudi, dođite, uživajte i napunite dušu ljubavnim pjesmama i iskrenim emocijama!“

Da Marka publika voli, govori i podatak da je prošle godine imao više od sto nastupa uzduž Hrvatske i Slovenije, a njegove pjesme na YouTubeu broje milijune pregleda, od kojih se najviše ističe njegov duet s Oliverom Dragojevićem Samo s tobom ja upoznao sam ljubav. Pod nazivom tog dueta Marko je kraj godine proveo u Sloveniji na uspješnoj turneji po sportskim dvoranama.

U vrijeme studija u Zagrebu Marko je pohađao satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke Opere, koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali Marku je u srcu ipak bio dalmatinski melos. Čini se da je dobro odabrao!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here