Zahtjeve bečkoj gradskoj upravi moguće uputiti i putem mobilnog telefona

467
Foto: Press

Ono što se u Austriji na saveznoj razni u okviru strategije digitalizacije planira uvesti do 6. ožujka 2018. godine već je realnost na lokalnoj razini – obavljanje administrativnih poslova u javnim službama putem aplikacija za pametne telefone.

Svi online formulari austrijske službe “Amtsweg.gv.at” građanima sada automatski stoje na raspolaganju putem aplikacije “Gem2Go”, koja je optimizirana i za mobilne uređaje.

Ovaj veliki korak prelaska s elektronskog (E-Government) na mobilno poslovanje (M-Government) omogućen je uskom suradnjom dvaju vodećih poduzeća na području komunalnih online formulara i poduzeća „RIS d.o.o.“ čije je težište rada komunalni content management.

Na internetskoj stranici službe za formulare “Amtsweg.gv.at” koja posluje po nalogu Austrijskog saveza gradova građanima na raspolaganju stoji ukupno 37.000 online formulara iz oko 650 gradova i općina pa tako i Beča.

Mobilna ponuda većih austrijskih gradova i općina osim toga obuhvaća i veliki broj aplikacija za razne prijave građana, mobilno očitavanje satova za potrošnju vode, praćenje termina odvoza otpada itd. Kao i sve druge komunalne aplikacije i aplikacija “Gem2Go” dostupna je besplatno u App Storeu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here